На добродійному аукціоні в Києві зібрано 3 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На добродійному аукціоні в Києві зібрано 3 млн дол

Казна та Політика
106
На добродійному аукціоні в Києві зібрано 3 млн. дол. на боротьбу зі СНІДом.
Аукціон відбувся 3 жовтня під час добродійної вечері, організованої Фондом Олени Пінчук "АнтиСНІД", на честь приїзду 42-го Президента США Вільяма Клінтона, який прибув до України на запрошення Віктора і Олени Пінчук, повідомили УНІАН в прес-службі Фонду.
"Цей аукціон не лише побив у декілька разів рекорд за об'ємом коштів, зібраних на добродійність, - на торгах цього вечора був проданий найдорожчий лот за всю історію аукціонних торгів в Україні. Це робота видатного художника сучасності Демієна Херста “In Love”, за яку було зроблено пожертвування у розмірі 2,4 млн. дол.", - наголошується у повідомленні.
Всі зібрані кошти будуть направлені до Фонду Олени Пінчук "АнтиСНІД" для розширення спільного проекту з Фондом Клінтона.
На початку добродійної вечері Президент Клінтон виступив із короткою промовою про важливість зусиль в боротьбі з епідемією, підкресливши, що вклад кожної людини - це ще один крок на шляху до майбутнього без СНІДу. До гостей вечора також звернулися Олена і Віктор Пінчуки, які подякували всім за готовність допомогти ВІЛ-позитивним людям.
"Ось вже декілька років ми реалізуємо в Україні спільний проект з гуманітарним лідером сучасності Білом Клінтоном. За цей час ми зрозуміли, на чому нам потрібно концентруватися в першу чергу. Саме швидке тестування дає шанс перервати ланцюжок передачі вірусу і зупинити епідемію. Тому ми вирішили, що метою цього аукціону буде поліпшення доступу до швидкого тестування по всій Україні", - сказала Пінчук.
Сюрпризами аукціону стали два незаплановані лоти від зоряних гостей - ланч з Президентом клінтоном і ексклюзивні квитки на титульний бій Віталія Кличка з Шеноном Бріггсом, який відбудеться 16 жовтня. Цей лот запропонував брат Віталія - Володимир Кличко, який теж був в числі почесних гостей. Два цих лота були продані більш ніж за 300 тис. дол.
Для добродійного вечора також був безоплатно переданий ексклюзивний лот від будинку моди Еміліо Пуччи. Плаття, створене в єдиному екземплярі для останньої колекції, яка була представлена в Мілані 25 вересня цього року, було презентоване Лаудомієй ПУЧЧИ - дочкою легендарного кутюрье, яка зараз управляє бізнесом. Лот був проданий за 102 тис. дол.
Аукционные торги стартували з лота від ювелірного будинку Van Cleef & Arpels. Унікальний годинник Secret Dentelle (Секрет Мережива) із золота і діамантів від майстрів високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels були продані за 75 тис. дол.
Каждый гість вечора зробив свій вклад в добродійність, перерахувавши гроші на проект по швидкому тестуванню - сума добродійних внесків склала 220 тис. дол., повідомили у Фонді Олени Пінчук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас