Акціонери "Київміськбуду" зуміли провести двоє зборів одночасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери "Київміськбуду" зуміли провести двоє зборів одночасно

Фондовий ринок
1001
Акціонери АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ) 5 жовтня 2010 року провели одночасно двоє позачергових зборів, ініціатором одних була Київрада, інших - керівництво холдингу.
На обох зборах виносилися питання обрання складів правління, наглядової ради, ревізійної комісії і призначення реєстратора.
Спочатку 5 жовтня планувалося провести збори, ініціатором яких виступала Київрада. Керівництво холдингу скликало збори на 7 жовтня.
Двоє зборів, розділені невідомими
Як і очікувалося, збори акціонерів почалися зі скандалу. Група невідомих осіб з ранку блокувала вхід до будівлі по просп. Перемоги, 35 в столиці, в якій на 9:30 було призначено проведення зборів. До будівлі не пускали керівництво холдингу. Тоді ж віце-президент холдингу В'ячеслав Топчій заявив, що в даний час він є виконуючим обов'язки президента компанії, оскільки президент "Київміськбуду" Василь Можар перебуває у відпустці.
Таким чином, близько 10:00 почалися двоє зборів акціонерів холдингу - в будівлі і біля її стін. При цьому для участі скликаних міськрадою зборах реєструвалися власники трохи більше 80% акцій компанії, а скликаному керівництвом - 70%.
У присутності Попова "збори №1" відновили контроль міста над "Київміськбудом"
На зборах, що проходили "за стінами", був присутній перший заступник глави Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов. Під час зборів главою правління холдингу був призначений Михайло Голиця, головою наглядової ради - Єгор Русін, главою ревізійної комісії - Олена Дмитрієва.
Членами наглядової ради призначені Антон Пукас і Володимир Поляченко. Акціонери також проголосували за те, щоб наглядова рада з подачі М.Голиці сформувала склад правління. Членами ревізійної комісії вибрані Олександр Українець і Денис Веленєв.
Крім того, акціонери розірвали договір на ведення реєстру власників акцій холдингу з ТОВ "Адрем" і призначили нового реєстратора - ТОВ "Фінреєстр" (обидва - Київ).
Після зборів Попов заявив, що 80% акцій АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" на сьогоднішній день залишаються в комунальній власності міста.
"В липні 2009 року управління комунальної власності міста уклало договір про продаж 80% акцій "Київміськбуду". Процес купівлі-продажу не був завершений, і акції залишилися у власності громади Києва", - сказав він.
Попов додав, що в липні 2010 року була спроба відібрати акції холдингу в міста, та завдяки діям КМДА і правоохоронним органам її удалося присікти.
Перший заступник глави КМДА відзначив, що завдяки призначенням нових глав і складів правління, наглядової ради, ревізійної комісії, обранню нового реєстратора акцій холдингу Київ відновив контроль над "Київміськбудом".
Попов укотре підкреслив, що "Київміськбуд" виконуватиме всі зобов'язання і залишиться надійним забудовником в Україні.
Після своєї заяви О.Попов покинув прес-конференцію, не відповівши на запитання журналістів.
"Збори №2" ввели в наглядову раду представника нових акціонерів
Згідно з поширеним прес-службою "Київміськбуду" релізом, правомочні збори його акціонерів, ініційовані керівництвом компанії, пройшли просто неба біля будівлі по просп. Перемоги, 35, в столиці, через блокування до неї входу. Головував на них Можар.
Як стверджується в прес-релізі, на зборах реєструвалися власники понад 70% акцій "Київміськбуду", у тому числі представники нових акціонерів - восьми інвестиційних компаній-нерезидентів: Atima Limited, Altimak Limited, Intermion Limited, Investion Limited, Vigorans Limited, Intrapolia Limited, Surtoria Limited, Akvista Limited.
До початку зборів представник Intrapolia Limited (Кіпр) Артем Стоянов повідомив журналістам, що станом на 9:00 5 жовтня ця компанія є власником 8% акцій холдингу.
Згідно з прес-релізом, главою правління був вибраний Василь Можар, членами правління - Дмитро Гуленко, Олександр Галицький, Олексій Булгаков, Василь Козачук, Петро Мацарський, Сергій Драч, Володимир Стефанівський, Віра Герасимова, В'ячеслав Топчій і Петро Мазотов.
До наглядової ради холдингу, згідно з прес-релізом, були вибрані Володимир Поляченко, Денис Комарницький, а також представник нових акціонерів Аврам Стівен.
Реєстратором було переобрано ТОВ "Адрем", йдеться в прес-релізі.
"До складу наглядової ради увійшов представник іноземних інвесторів Стівен Аврам. В решті в правлінні продовжать працювати ті ж фахівці, що і до сьогоднішнього дня. Я залишаюся на посаді голови правління холдингу. Хочу подякувати акціонерам за підтримку і довіру", - приведені в прес-релізі слова Можара.
Крім того, як повідомило у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в холдингу, в даний час вхід до головної будівлі "Київміськбуду" по вул. Суворова, 4/6, в Києві, закритий. "З вчорашнього дня на третьому і четвертому поверхах, де сидить все керівництво, вивіска - "Громадська приймальня народного депутата Супруненка Олександра Івановича", - сказав співрозиовник агентства.
Як повідомлялося, Київська міськрада ініціювала проведення 5 жовтня 2010 року зборів акціонерів "Київміськбуду", на яких планується відкликати і призначити нових членів наглядової ради, главу і членів правління, а також членів ревізійної комісії холдингу.
Проте цей намір Київської міськради правління холдингу вважає неправомірним з юридичної точки зору, оскільки Київрада в даний час не є акціонером компанії і не може звертатися до правління холдингу з вимогою скликати збори акціонерів.
В той же час керівництво "Київміськбуду" оголосило про проведення зборів акціонерів, призначених на 7 жовтня 2010 року, до порядку денного якого внесені пункти про відкликання діючих і обрання нового складу правління, наглядової ради і ревізійної комісії, про внесення змін і доповнень до статуту компанії шляхом викладу його в новій редакції. Крім того, до порядку денного включені питання розгляду і затвердження річного звіту і балансу компанії за 2009 рік, розподіл прибутку за 2009 рік, затвердження тимчасового реєстротримача постійним реєстротримачем з ведення системи реєстру власників цінних паперів, надання згоди і затвердження правомочності, договорів і угод, укладених "Київміськбудом".
"Київміськбуд" повідомив 2 вересня 2010 року, що Atima Ltd., Investion Ltd. і Akvista Ltd., нові власники 80%-го пакету акцій холдингу, повідомили про намір як портфельні інвестори бути присутнім в наглядовій раді холдингу і брати участь у розробці його стратегічного розвитку.
Пізніше "Київміськбуд" повідомив із посиланням на отримані 19 серпня 2010 року дані від компанії-реєстратора ТОВ "Адрем" про те, що станом на 19 серпня 2010 року Київська міська рада не входить до числа акціонерів холдингу і новими власниками відповідного пакету акцій в даний час є зарубіжні інвестиційні компанії: Atima Ltd, Investion Ltd, Akvista Ltd і ін.
Господарський суд Києва 16 вересня 2010 року частково задовольнив клопотання Генеральної прокуратури, наклавши арешт на 80%-й пакет акцій холдингової компанії "Київміськбуд", а також заборонивши реєстраторам ТОВ "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" вносити будь-які зміни до реєстру власників іменних цінних паперів холдингу.
ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас