Fitch підтвердило рейтинг Вірменії "ВВ-", прогноз - стабільний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг Вірменії "ВВ-", прогноз - стабільний

Казна та Політика
92
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) по зобов'язаннях в національній і іноземній валютах Вірменії на рівні "ВВ-".
Як повідомляється в прес-релізі агентства, прогноз - "стабільний".
Крім того, Fitch підтвердило короткостроковий РДЕ в національній валюті на рівні "В" і стеля суверенного рейтингу на рівні "ВВ".
"Економіка Вірменії відновлюється після того, як вона зафіксувала одне з сильних знижень в світі в 2009 році. Реальний ВВП став позитивним, а тиск на валютні резерви і обмінні курси ослаб", - вважає директор суверенної групи Fitch Девід Хеслам.
"Розширення програми Міжнародного валютного фонду підкріплює упевненість в збереженні політичної дисципліни і офіційне міжнародне фінансування допомагає полегшити необхідне економічне коректування", - додав він.
"Проте у Вірменії є великий значний дефіцит як рахунку поточних операцій, так і бюджету", - наголошується в повідомленні.
Реальний ВВП країни в 2009 році впав на 14,2%. Офіційні оцінки зростання економіки в першому півріччі 2010 року становлять 6%, і Fitch прогнозує підвищення ВВП в цілому за підсумками цього року на 5%.
Дефіцит бюджету Вірменії збільшився до 7,7% ВВП в 2009 році в порівнянні з 0,7% в 2008 році. Сильний економічний фон і хороша виручка з початку цього року підсилюють упевненість в тому, що уряд скоротить даний показник до 4,9% ВВП в 2010 році, повідомляється в прес-релізі рейтингового агентства.
Fitch чекає зростання відношення валового держборгу Вірменії до ВВП з докризового рівня в 14,9% в кінці 2008 року до пікового значення в 43% в 2012 році, а потім його поступового зниження. При цьому підвищення величини відношення держборгу до ВВП істотно не відхилятиметься від середнього рівня в 40%, визначеного агентством для рейтингів категорії "ВВ".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас