Ірак оцінив свої нафтові запаси у 143 мільярди барелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак оцінив свої нафтові запаси у 143 мільярди барелів

Енергетика
176
Доведені запаси нафти Іраку, за останніми оцінками, складають 143,1 мільярда барелів. Таку заяву зробив міністр нафтової промисловості країни Хусейн аль-Шахристані, передає AFP.
За цим показником Ірак, як і раніше, займає третє місце в світі після Саудівської Аравії та Ірану. Раніше нафтові запаси країни оцінювалися фахівцями ОПЕК (Організації країн - експортерів нафти) в 115 мільярдів барелів.
За словами аль-Шахристані, 71 відсоток запасів нафти зосереджено на півдні Іраку, 20 відсотків - на півночі, і дев'ять відсотків - в центрі країни. Завдяки експорту вуглеводнів Ірак забезпечує 95 відсотків доходів бюджету.
Зараз видобуток нафти в Іраку складає 2,4 мільйона барелів на добу. У 2009 році з метою збільшення видобутку іракський уряд виставив на аукціон нафтові родовища, дозволивши їх розробку іноземним компаніям. Зокрема, право на освоєння родовища "Західна Курна-2" виграв консорціум на чолі з російською нафтовою компанією "Лукойл", а родовища "Бадра" - консорціум на чолі з "Газпром нафтою".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас