Прогноз: Взимку українці відчують економічний дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: Взимку українці відчують економічний дефолт

Казна та Політика
8060
Українці відчують економічний дефолт в країні вже з приходом зими. Таку думку сьогодні висловив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.
"Україна знаходиться на межі економічного дефолту, і все це дуже істотно відчують разом з приходом зими... Грошей немає. Газа не вистачить... Багатомільярдні борги", - зазначив Соскін.
За його словами, у зв'язку з цим, а також сьогоднішнім політичним хаосом, "в березні владу можна буде "привітати" з революцією".
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Україна продовжує нагромаджувати зовнішні борги. У другому кварталі цього року об'єм заборгованості виріс ще майже на 2%. І зараз становить 104 мільярди 549 мільйонів доларів.
"Зокрема, сектор державного управління винен 20 млрд, банківський - 28. Решта - корпоративні борги. Зараз заборгованість наближається до 40% від ВВП. За оцінками макроекономістів - це критичний показник для фінансової стабільності країни. Уряд вже випустив ОВДП облігацій на загальну суму 110 млрд гривень", - зазначили експерти.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас