SEC назвала винних у травневому обвалі фондових індексів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC назвала винних у травневому обвалі фондових індексів США

Казна та Політика
308
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США назвала причини обвалу американських фондових індексів на торгах 6 травня. Про це говориться в офіційному повідомленні, опублікованому на сайті SEC.
В звіті відомства, що займає більше сто сторінок, говориться, що основним поштовхом до обвалу біржових показників стала операція з продажу акцій на 4,1 млрд доларів. При запуску механізму продажу покупцями стали так звані високочастотні трейдери, які практично відразу ж позбавлялися від куплених цінних паперів, підсилюючи тенденцію на зниження.
При цьому, як наголошується в звіті SEC, у вказаний день на фондових ринках країни вже склалася досить напружена ситуація на тлі негативних новин з Європи. Тому для обвалу, хай і короткострокового, вистачило всього однієї крупної операції.
Нагадаємо, 6 травня протягом 20-30 хвилин фондові індекси в США звалилися більш ніж на 9%, а за підсумками сесії знизилися на 3%. Зокрема, Dow Jones за день впав на 8,2%, або майже на 1 тис. пунктів, чого не відбувалося за весь час існування індексу. Відразу після обвалу повідомлялося, що він міг бути викликаний технічним збоєм в системі торгів або друкарською помилкою.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас