SEC назвала винних у травневому обвалі фінансових індексів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC назвала винних у травневому обвалі фінансових індексів США

Фондовий ринок
410
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США назвала причини рекордного падіння американських фондових індексів на торгах 6 травня.
В звіті відомства, що займає більше сто сторінок, говориться, що основним поштовхом до обвалу біржових показників стала операція з продажу акцій на 4,1 мільярда доларів. При запуску механізму продажу покупцями стали так звані високочастотні трейдери, які практично відразу ж позбавлялися від куплених цінних паперів, підсилюючи тенденцію на зниження.
При цьому, як наголошується в звіті SEC, у вказаний день на фондових ринках країни вже склалася досить напружена ситуація на тлі негативних новин з Європи. Тому для обвалу, хай і короткострокового, вистачило лише однієї великої операції.
Нагадаємо, 6 травня протягом приблизно 20-30 хвилин фондові індекси в США впали більш ніж на дев'ять відсотків, а за підсумками сесії знизилися на три відсотки. Зокрема, Dow Jones за день впав на 8,2 відсотка, або майже на тисячу пунктів, чого не відбувалося за весь час існування індексу. Відразу після обвалу повідомлялося, що він міг бути викликаний технічним збоєм в системі торгів або друкарською помилкою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас