JP Morgan Chase розконсервувала підземне сховище золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JP Morgan Chase розконсервувала підземне сховище золота

Банківські метали
1908
Американський банк JP Morgan Chase знов відкрив підземне золотохранилище в Нью-Йорку, законсервоване в 1990-х роках. Такий крок фінансова організація зробила на тлі зростання світових цін на дорогоцінний метал і збільшення інтересу інвесторів до вкладень в золото, пише газета The Financial Times.
Наприкінці вересня вартість тройської унції золота встановила черговий історичний рекорд, переваливши за 1320 доларів. В цілому з початку поточного року дорогоцінний метал подорожчав на 20 відсотків, а за вересень - на п'ять відсотків.
Газета вказує, що більшість комерційних банків позбавилися від сховищ золота в 1980-90-х роках. Проте через золото, що постійно дорожчає за останні місяці, багато інвесторів задумалися про повернення до накопичення і зберігання золотих злитків. Так, JP Morgan Chase недавно побудував сховище золота в Сингапурі, а Deutsche Bank і Barclays Capital розглядають можливість організації нових золотохранилищ у Лондоні.
Для розуміння масштабів вкладень інвесторів в золото варто відзначити, що JP Morgan Chase є, зокрема, охоронцем золота iShares Gold Trust, що належить компанії BlackRock. У володінні iShares Gold Trust знаходиться майже сто тонн золотих злитків загальною вартістю 4,2 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас