Секретаріат Кабміну ввів дрес-код, фейс-контролю поки немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат Кабміну ввів дрес-код, фейс-контролю поки немає

584
Секретаріат Кабінету Міністрів рекомендує відвідувачам будівлі уряду дотримуватися ділового стилю в одязі. Про це говориться в наказі секретаріату Кабміну №155 від 30 вересня.
Цим наказом затверджені рекомендації відносно дрес-коду співробітників секретаріату Кабміну, якими також пропонується керуватися відвідувачам будівель уряду і приміщень клубу Кабінету Міністрів. У затверджених рекомендаціях підкреслюється важливість того, що державний службовець повинен, окрім інших якостей, мати відповідний зовнішній вигляд.
Так, згідно з рекомендаціями, у держслужбовця має бути стриманий діловий стиль в одязі.
Головними вимогами до одягу є акуратність, стриманість і охайність. "Краще одягатися просто, ніж з претензією. Слід уникати авангардних напрямів і "моди", - говориться в рекомендаціях.
Також підкреслюється, що діловий етикет чітко визначає, що 2 дні поспіль не можна ходити на роботу в одному і тому ж одязі.
В рекомендаціях чітко прописується, яким чином повинні одягатися співробітники секретаріату, як чоловіка, так і жінки.
Зокрема, співробітникам-чоловікам рекомендується: мати не менше 3 костюмів (вихідний, робочий, літній; костюм-трійка вважається найбільш престижним і консервативним); колір піджака і штанів має бути дещо приглушеним, темно-синім або всіх відтінків сірого, допускається коричневий, бежевий, оливковий; сорочка під костюм має бути світлою; краватка не має бути дуже яскравою; на взутті не повинно бути великих блискучих деталей.
В свою чергу співробітницям секретаріату Кабміну рекомендується дотримувати 10 обмежень для жіночого одягу ділового стилю: не рекомендується глибоке декольте на сукнях або блузах; рекомендується не носити одяг, який повністю відкриває руки; не надівати дуже вузькі і короткі спідниці; не одягати прозорі сукні або блузи; утримуватися від трикотажних жакетів, костюмів, светрів; не надягати обтягуючі сукні; не носити одяг із синтетичних тканин, джинси; не носити одяг із візерунком тканини у квіточку або іншими малюнками; не зловживати брючними костюмами ; не носити масивні і яскраві прикраси.
В наказі також присутні рекомендації відносно макіяжу, який не має бути дуже яскравим, денний макіяж має бути стриманим, помірним, особливо у спекотні дні.
Рекомендації щодо дрес-коду введено з 1 жовтня.
Начальнику служби охорони будівлі уряду доручено довести до особового складу комендатури рекомендації для відповідного реагування і використання в роботі.
Як повідомляло агентство, 11 березня Верховна Рада затвердила новий склад Кабміну, в якому посаду міністра Кабміну, - глави секретаріату уряду займає Анатолій Толстоухов.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас