Медведєв: На російсько-українському кордоні необхідно створити "єдине вікно" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: На російсько-українському кордоні необхідно створити "єдине вікно"

361
Президент Росії Дмитро Медведєв запропонував уніфікувати роботу митних і прикордонних служб РФ і України для комфортнішого режиму перетину кордону громадянами двох країн.
"Зрозуміло, що кордон і митне оформлення - це ціла сукупність формальностей", - сказав Медведєв. "Їх повинно бути небагато", - переконаний він. "Потрібно уніфікувати документи, які супроводжують перетин кордону, потрібно перейти до системи одного вікна", - вважає президент.
Він також закликав уніфікувати і роботу самих відомств. "У нас не лише багато різних відомств, які трясуть людей по різних напрямах, вони ще по-різному називаються", - зазначив Медведєв, додавши, що відповідно і компетенції у них різні. Приведення ж цієї роботи до єдиного знаменника має сприяти тому, що "на кордонах буде менше хамства, менше черг, корупції має стати менше".
Зі свого боку, президент України Віктор Янукович у зв'язку з цим виступив з пропозицією. "Як тільки уніфікуємо ці процедури, потрібно, аби ми були першими, хто перетне кордон", - запропонував він. "Вирахуємо час і поглянемо, скільки буде потрібно", - сказав Янукович.
У відповідь Медведєв нагадав, що на автомобілях обидва лідера вже перетинали кордон минулого місяця. "Тепер на поїзді поїдемо", - запропонував він.
Янукович також підтримав пропозицію російського колеги вести роботу із забезпечення комфортнішого переходу держкордону. "Ми дали спільне завдання відпрацювати відповідні механізми і підготувати пропозиції для ухвалення рішень на різних рівнях і, можливо, для підготовки міждержавної угоди", - сказав президент України. "Ми в обов'язковому порядку зробимо все, аби наші кордони були комфортними для проходження для людей", - пообіцяв він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас