Експерти: Програма розвитку фондового ринку вимагає більш комплексного підходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Програма розвитку фондового ринку вимагає більш комплексного підходу

Фондовий ринок
343
Програма розвитку фондового ринку на 2011-2015 рр. вимагає більш комплексного підходу. Про це заявив глава Український асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ) Дмитро Леонов на засіданні, присвяченому підбиттю проміжного підсумку створення відповідної програми.
"Ми працюємо більше 15 років і без комплексу довгострокового планування на науковій основі (прогнозування, дослідження певних тенденцій) програмні документи будуть носити завжди точковий локальний характер і злободенне, але не довгостроковий. Тому потрібно розвивати наукові дослідження в галузі фондового ринку більш комплексно", - сказав Д.Леонов.
У свою чергу, голова ради Асоціації українських фондових торговців (АУФТ) Сергій Антонов підкреслив, що головним недоліком українського фондового ринку є його низька ліквідність. "Підвищення автоматизації, поглиблення інфраструктури ринку і сама біржова торгівля пов'язані з підвищенням ліквідності, що головним завданням фондового ринку. Потребує поглиблення такий інструмент як кліринг, неприпустимо, щоб кліринг на товарному і фондовому ринках регулювався по-різному", - сказав С.Антонов.
Нагадаємо, раніше Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) повідомила про підготовку програми розвитку фондового ринку на 2011-2015 рр., яка повинна з'явиться в жовтні. Дана програма передбачить вирішення таких проблем, як низька ліквідність ринку, поліпшення інфраструктури і спрощення валютного регулювання. До кінця 2012 р. планується почати звернення концесійних корпоративних облігацій, знизити вимоги до лістингових паперів, дозволити включати в лістинг біржі акції, які вже пройшли процедуру лістингу на інший фондовому майданчику. Після того, як остаточна редакція буде готова, програму розвитку повинен буде затвердити Кабмін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас