Канада перевірить рахунки вкладників швейцарських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада перевірить рахунки вкладників швейцарських банків

244
Канадський уряд готовий почати судові переслідування проти своїх громадян, які ухиляються від сплати податків, повідомляє NashaGazeta.ch.
За даними спільного розслідування інформаційного агентства CBC і газети Globe and Mail, в Канаді більше 1500 осіб мають банківські рахунки в Швейцарії. У відповідь на докори опозиції в бездіяльності в боротьбі з податковими шахраями, прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер пообіцяв, що все ті, хто користується таємницею швейцарських банківських інститутів для того, щоб приховувати свої доходи і не платити податки на батьківщині, будуть "виведені на чисту воду". Харпер нагадав, що лише в 2009 році податкове відомство змогло виявити більше 1 мільярда прихованих від федеральних податків канадських доларів.
Видання уточнює, що не Швейцарія, а Франція передала канадському уряду дані про банківських вкладників. Йдеться про дані, вкрадені із женевської філії банку HSBC французом Ерве Фальчиані. Колишній співробітник банку, Фальчиані передав досьє з банківськими даними іноземних вкладників, в яких на рахівницях було більше півмільйона франків, уряду Франції, спровокувавши в січні 2009 року конфлікт між Швейцарією і Францією, що викликав зрив ратифікації угоди про порядок подвійного оподаткування і обмін банківською інформацією між двома країнами.
Відповідаючи на питання канадського теле- і радіоканалу CBC/Radio-Canada про те, скільки канадців фігурує в списку Фальчиані, прокурор Ніцци Ерік де Монгольфьє, в чиєму веденні знаходиться розслідування, заявив, що ідентифіковано "1785 рахунків, що належать канадським громадянам".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас