"Газпром" наполягає на забезпеченні відміни виплати мита при закачуванні газу у ПСГ Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" наполягає на забезпеченні відміни виплати мита при закачуванні газу у ПСГ Європи

Енергетика
272
ВАТ "Газпром" наполягає на відміні забезпечення сплати митних платежів при тимчасовому вивезенні газу в підземні газові сховища (ПГС), розташовані за межами Митного союзу.
Як повідомив під час засідання підкомітету з митного регулювання Держдуми РФ голова комітету Олександр Коган, відповідне клопотання від ВАТ "Газпром" надійшло на ім'я спікера Держдуми РФ Бориса Гризлова. "Надійшло доручення розібратися", - повідомив голова підкомісії.
Коган пояснив, що обов'язок із забезпечення сплати митних платежів при тимчасовому вивезенні закладений в ст. 137 законопроекту "Про митне регулювання у РФ".
"Ми не можемо надати ці пільги лише "Газпрому", тому що після цього, треба розуміти, подібібних послаблень можуть вимагати інші учасники ринку", - заявив О. Коган на засіданні. Підкомітет рекомендував Федеральній митній службі (ФМС) і ВАТ "Газпром" уточнити формулювання до чергового засідання напередодні обговорення законопроекту в Держдумі РФ.
В ході засідання підкомітету обговорювалася також ідея виключити обов'язок із забезпечення сплати митних платежів при тимчасовому вивезенні для всіх продуктів, які переміщуються трубопровідним транспортом.
За ст.88 Митного кодексу Митного союзу, сума забезпечення митних зборів розраховується виходячи із суми мит, що підлягають сплаті.
Сезон закачування газу в ПСГ ще не повністю завершений. За даними ЦДУ ПЕК, на 2 жовтня "Газпром" закачав в зарубіжні сховища 3,4 млрд кубометрів газу. Виходячи із середньої прогнозної експортної ціни постачань газу в далеке зарубіжжя на 2010 рік в $308 за тисячу кубометрів, розмір експортного мита, який потрібно сплатити, складає $315 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас