Ціна золота продовжила зростання на тлі проблем у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота продовжила зростання на тлі проблем у Європі

Банківські метали
496
Вартість золота помірно зростає на торгах у понеділок, 4 жовтня, відіграючи зниження, що раніше спостерігалося, на тлі відновлення боргових проблем в Європі, які стимулюють попит на дорогоцінний метал як надійний актив для інвестицій.
Грудневий ф'ючерс на золото в процесі торгів у Нью-Йорку на біржі Comex подорожчав на 0,1% - до 1319,1 долара за тройську унцію. Раніше на торгах вартість контракту демонструвала негативну динаміку, передає Bloomberg.
Відновленню побоювань, пов'язаних з суверенними боргами в Європі, сприяла публікація газети Financial Times. Видання із посиланням на неназвані джерела повідомило, що дефіцит бюджету Ірландії за підсумками поточного року буде більший від очікуваного, при цьому основним чинником подібної динаміки буде сповільнення зростання національної економіки, а не скорочення податкових доходів.
Підтримують ціни на золото також чекання початку другого етапу валютного стимулювання з боку Федерального резерву США.
З початку 2010 року золото подорожчало на 20% і може продемонструвати зростання вартості десятий рік поспіль, що стане найтривалішим періодом збільшення його ціни, принаймні з 1920 року. Дорожчання золота останніми роками було викликане наростанням нестабільності в світовій фінансовій системі, економічною кризою, а з початку поточного року головним "двигуном" зростання цін на цей метал стала боргова криза в Європі.
Під час кризи в економіці золото набуває особливої популярності у інвесторів, які розглядають його як надійнішу альтернативу нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас