Китай підтримає європейську економіку в обмін на поступки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай підтримає європейську економіку в обмін на поступки

Казна та Політика
523
Прем'єр-міністр Китаю Вень Цзябао заявив, що його країна може надати підтримку європейській економіці в обмін на поступки в сфері міжнародної торгівлі.
Китай проявляє заклопотаність із приводу європейських інвестиційних правил і позиції щодо захисту авторських прав, але хоче, щоб Європейський Союз знизив торгівельні бар'єри проти Пекіна. Вень Цзябао відвідав Грецію напередодні саміту ЄС-Китай у Брюсселі, який відбудеться на цьому тижні. Він заявляє, що підтримує сильний євро і упевнений у відновленні європейської економіки після спаду.
Китай не має наміру скорочувати свої покупки європейських державних облігацій, незважаючи на кризу суверенного боргу. Виступаючи в грецькому парламенті Вень Цзябао закликав ЄС визнати за Китаєм "повний статус ринкової економіки" і усунути обмеження, що ще залишилися, на експорт високотехнологічної продукції. "Я неодноразово висловлював підтримку Китаєм стабільного євро і сподіваюся, що ми не збільшимо кількість зв'язків з європейськими колегами",- заявив Вень Цзябао.
Після Греції він відвідає так само Італію й Туреччину. Європейський союз є найбільшим торговельним партнером Китаю. В 2009 році було імпортовано китайських товарів на $295 млрд. Вень Цзябао пообіцяв подвоїти обсяг торгівлі із Грецією до $8 млрд протягом п'яти років, і надати кредитну лінію для грецьких судновласників на покупку китайських суден на 5 млрд євро.
Він також пообіцяв, що Китай буде купувати облігації Греції, що як і раніше виключені з ринку облігацій у зв'язку з аномально високими відсотковими ставками.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас