Китай обіцяє підтримати євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обіцяє підтримати євро

Валюта
620
Прем'єр-міністр Китаю Вень Цзябао заявив, що його країна продовжить підтримку євро і європейських державних облігацій, повідомляє ВВС News.
"Я недвозначно заявляю, що Китай є прибічником стабільного євро", - сказав він. Він також пообіцяв не скорочувати інвестиції Китаю в європейські облігації, незважаючи на нещодавню кризу, що ослабила багато з цих облігацій. Вень, який перебуває з візитом в Греції, сказав, що Китай купить грецькі облігації, як тільки вони з'являться на ринку.
На цьому тижні Вень візьме участь у саміті ЄС - Китай, де майже напевно торкнеться теми юаня. Китай звинувачують в тому, що він штучно занижує курс національної валюти.
Вень закликав Європейський союз визнати Китай ринковою економікою, що певною мірою зменшить його вразливість перед антидемпінговими санкціями Світової організації торгівлі.
Він додав, що, незважаючи на економічне зростання, Китай залишається економікою, що розвивається. "Частка ВВП, що припадає на душу населення, в Китаї у вісім разів менша, ніж в Греції, а частка населення, що живе за межею бідності, в три рази більша, ніж в Греції", - підкреслив Вень.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас