Найстаріший олімпійський факел продано за 28 тис. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найстаріший олімпійський факел продано за 28 тис. доларів

147
Факел, що брав участь в першій в історії естафеті олімпійського вогню в 1936 році, пішов з торгів у Чехії за 500 тис. крон (28 тис. доларів), повідомляє агентство The Associated Press.
Аукціон відбувся в курортному місті Карлови Вари, розташованому на заході країни. Факел належав приватному власнику, якому довелося виставити реліквію на продаж, щоб розплатитися з боргами.
Традиція запалення олімпійського вогню зародилася ще в Древній Греції, де його полум'я служило нагадуванням про подвиг Прометея, що викрав вогонь у Зевса і подарував його людям.
В той же час, сама естафета з олімпійським факелом - явище досить молоде. Естафета з доставки священного вогню в місто, що приймає Олімпійські Ігри, вперше відбулася в нацистській Німеччині в 1936 році.
Існує думка, що ідея "воскресити" античний ритуал прийшла в голову міністру пропаганди Йозефу Геббельсу, який вирішив, що ця церемонія підкреслює "арійське минуле" німецького народу. Проте, за офіційними даними, авторство ідеї належить німецькому професору Карлу Діму.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас