Точка зору: Наступного року інфляція зменшиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Наступного року інфляція зменшиться

297
Фінансовий експерт Ерік Найман, прогнозуючи на цей рік інфляцію у розмірі 12%, розповів, що наступного року рівень інфляції повинен знизитися.
"Цього року ми вийдемо, напевно, на 12% наступного року, думаю, буде менше, оскільки будуть агресивні дії Національного банку із заборони інфляції", - заявив Е.Найман.
Майбутні агресивні дії НБУ він пояснює тим, що МВФ наполягає на інвестиційному кредитуванні при проведенні монетарної політики Національним банком.
"І якщо грошова маса збільшуватиметься дуже швидко, то МВФ просто припинить кредитувати українську економіку. Тому Нацбанк стежитиме за інфляцією дуже жорстко наступного року... І ще одне... Є монетарні причини для інфляції, а зараз працюють немонетарні причини, наприклад, підвищили ціни на газ. А це не залежить від того, скільки надрукували гривень. Ціни просто підвищили, тому що ми повинні були це зробити наступного року, ймовірно, буде ще одне підвищення цін на газ для населення, потім, напевно, підвищаться ціни на електроенергію. Ці два показники не дадуть сильно впасти інфляції, тому, швидше за все, наступного року інфляція буде на рівні 8-10%", - підсумував експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас