Експерти: Якщо США введуть санкції проти Китаю, то вони багато чим ризикують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Якщо США введуть санкції проти Китаю, то вони багато чим ризикують

682
У зв'язку з тим, що Конгрес США схвалив законопроект про обмінний курс китайської валюти, два американські економісти в інтерв'ю кор. агентства Синьхуа заявили, що США багато чим ризикують, якщо введуть санкції проти Китаю під приводом питання курсу женьміньбі, і що США і КНР повинні врегулювати суперечку на основі прагматичного підходу.
На тлі наближення проміжних виборів до Конгресу США, відсутність динаміки в економічному відновленні і високого рівня безробіття, 29 вересня палата представників Конгресу США ухвалила законопроект про сприяння справедливій торгівлі шляхом валютної реформи, що призвело до ескалації китайсько-американської суперечки довкола валютного курсу. Деякі конгресмени звинуватили КНР в навмисному заниженні курсу китайського юаня, яке позначилося на ситуації в області працевлаштування і економічному відновленні в США.
Кен Лібертал, економіст вашингтонського Інституту Брукінгса, 30 вересня в інтерв'ю кор. агентства Синьхуа сказав: "Між США і Китаєм існують тісні торговельно-економічні зв'язки, торгівельні спори при цьому неминучі. Щодо деяких питань сторони мають свої причини для скарг, але, як би там не було, сторони повинні врегулювати проблеми на основі прагматичного підходу".
"Якщо спалахне торгівельна війна, то це стане катастрофою для обох сторін", - підкреслив він, додавши, що США і Китай повинні докласти зусиль, щоб уникнути подібної програшної для всіх ситуації.
Професор економіки Північно-Західного університету США Девід Бесанко в інтерв'ю кор. агентства Синьхуа відзначив: "Введення торгівельних санкцій проти КНР - це не є хороший спосіб /врегулювання проблеми/, і легко викличе заходи відплати з китайського боку. Більше того, досі США ніколи не вводили санкцій проти торгівельних партнерів з такою великою економічною потужністю, як Китай".
"Санкції є надзвичайно ризикованим для самих США заходом, і вони не варті того, аби так ризикувати. Я переконаний в тому, що адміністрація Барака Обами поставиться до даного питання зі всією обачністю", - підкреслив Д. Бесанко.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас