Співробітники метро Лондона проведуть новий страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники метро Лондона проведуть новий страйк

165
Співробітники лондонського метрополітену почнуть черговий 24-годинний масштабний страйк в зв'язку з незгодою з керівництвом у питаннях скорочення робочих місць.
Очікується, що члени двох великих профспілок працівників транспортної сфери - RMT і TSSA - перервуть роботу на добу. Плакати на станціях попереджають про можливі значні збої в роботі метрополітену, закриття цілих ліній і обмеження в русі поїздів.
Незважаючи на те, що офіційно страйк закінчиться в понеділок увечері, нормальне функціонування найстаршої в світі "підземки" відновиться не раніше ранку вівторка.
Мер Лондона Борис Джонсон в п'ятницю звернувся до профспілок із закликом "останньої надії" на запобігання акції протесту.
"Цей страйк безглуздий, і я сподіваюся, що цього разу, коли лондонці знову вже перемогли страйк, керівництво RMT і TSSA повернуться до здорового глузду і сядуть за стіл переговорів щоб уникнути нових зривів руху метро", - сказав лондонський градоначальник.
Тим часом лідер профспілки RMT Боб Кроу підтвердив, що співробітники метрополітену здаватися не мають наміру і скасують страйки, лише якщо будуть повністю "поховані" плани закрити 800 квиткових кас метро і звільнити співробітників.
Профспілки також засудили рішення керівництва метро тримати якомога більше станцій відкритими і пускати поїзди з неповним складом бригад машиністів, бо, на їхню думку, це піддає небезпеці пасажирів.
Нинішній страйк - друга в серії з чотирьох акцій протесту, оголошених на цю осінь. Перший страйк пройшов 5-6 вересня.
Метро повністю не зупинилося, управляюча компанія метрополітену Transport for London намагалася в максимальному обсязі підтримувати рух поїздів. Проте під час страйку повністю працювала лише одна лінія метро - Північна. На інших частково або повністю було перервано рух і поїзди прямували з великими затримками. Близько 70 станцій метрополітену було повністю закрито.
Аби не допустити транспортного колапсу, влада міста вивела на маршрути за минулу добу 100 додаткових автобусів, а також закликала городян активніше використовувати велосипеди, а на коротких дистанціях ходити пішки. Подібні заходи планується привести в дію і цього разу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас