Японія заплатить Китаю півмільйона доларів за смерть панди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія заплатить Китаю півмільйона доларів за смерть панди

374
Японському місту Кобе, в зоопарку якого на початку вересня помер самець панди, доведеться заплатити Китаю 500 тисяч доларів, повідомила газета "Іоміурі".
Панда по кличці Коу-Коу померла на початку вересня. Тоді тварині був зроблений наркоз перед операцією, необхідною для отримання сперми для подальшого штучного запліднення самки. Через декілька годин після наркозу панда-донор померла.
Чотирнадцятирічний Коу-Коу був узятий в оренду зоопарком Кобе в Китаю в 2000 році, незадовго до смерті термін оренди був продовжений на п'ять років - до 2015 року.
Аби з'ясувати причини інциденту, в середині вересня до Японії приїхали експерти з Китаю, які, зокрема, мали визначити, чи носила смерть природний характер, чи її причиною стала помилка співробітників зоопарку. Спільно з фахівцями із зоопарку Кобе вони з'ясували, що смерть панди сталася через те, що тварина захлинулася блювотними масами, коли відійшла від наркозу.
Китайські експерти вважають, що незважаючи на те, що помилки і провини зоопарку в тому, що сталося, немає, смерть не була природною. Це підпадає під штрафні санкції і тепер адміністрація міста Кобе повинна буде виплатити китайській стороні 500 тисяч доларів. Угода про це вже підписана.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас