МВФ: Рекапіталізація банків державою є одноразовим заходом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Рекапіталізація банків державою є одноразовим заходом

Казна та Політика
306
Можливі нові банківські кризи повинні запобігати іншим шляхом, а не рекапіталізацією за рахунок держав, оскільки парламенти повторно не схвалять такий спосіб, вважає директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан.
"Двічі в одну і ту ж річку не можна входити. Буде неможливо вже знову звертатися по мільярди до парламентів, аби витягнути фінансовий сектор", - сказав він на 7-й Ялтинській щорічній зустрічі в суботу.
На його думку, необхідно шукати нові шляхи вирішення цієї проблеми, зокрема, за рахунок посилення нагляду, введення спеціальних податків, аби вони змінили ризиковану політику банківського сектора.
Д.Стросс-Кан відзначив, що відмова деяких країн від таких заходів, що аргументується нинішньою стабільністю фінансової системи, є недалекоглядною. "Це дитяча політика", - сказав він.
В той же час глава МВФ відзначив, що поки повністю ефективна зброя проти криз системних банків відсутня.
Як повідомлялося, Україна в рамках програми рекапіталізації в 2009-2010 роках направила на націоналізацію трьох банків докапіталізацію двох держбанків 26 млрд грн. В даний час розглядається доцільність виділення на ці цілі ще понад 10 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас