МЗС Швеції: Україна повинна розглядати різні моделі інтеграції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Швеції: Україна повинна розглядати різні моделі інтеграції

202
Україна повинна розглядати різні моделі інтеграції, але головне для досягнення успіху у сучасному глобалізірованому світі - це внутрішні реформи. Таку думку висловив на сесії "Шлях в майбутнє України: які зміни нам потрібні?" міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, повідомляє прес-служба YES.
"У України є потенціал. Але вам потрібні зміни в країні, які були б пов'язані з масштабами змін у світі, - підкреслив він. - Треба вчитися взаємодіяти в світі, де панує надзвичайна взаємозалежність".
К.Більдт привів приклад Туреччини, яка ще 20 років тому була країною з сильно централізованим управлінням і монополізованою економікою. "Але за 20 років вони пройшли величезний економічний і політичний шлях. Вони увійшли до митного союзу з ЄС, і вони стали глибоко інтегровані з Євросоюзом, не будучи його членом. Зараз у них зростання в 10%, і тренди дуже вражаючі. У них немає нафти, газу і інших ресурсів. Але у них є політичний талант зрозуміти попит на глобалізацію, прийняти її виклики", - підкреслив К.Більдт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас