Китайці не вірять в урядові заходи регулювання ринку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці не вірять в урядові заходи регулювання ринку житла

Нерухомість
292
Понад 80% з 46 тис. респондентів, які брали участь в опитуванні видання People's Daily, вважають, що влада Китаю не виконала свою обіцянку щодо зниження цін на житло.
З числа учасників опитування 86% назвали заходи регулювання ринку неефективними. При цьому 89% заявили, що уряд не може контролювати ринок, а 87% сумніваються в надійності офіційної статистики щодо ринку житла, повідомляє Shanghai Daily.
За словами директора Інституту досліджень ринку нерухомості при університеті Цзіньхуа Лю Хуньюя, такій реакції населення можна було очікувати, тому що ціни, незважаючи на стабілізацію, залишаються завищеними. Експерт вважає, що у жителів Китаю спочатку були завищені чекання - і вони не виправдалися.
Як свідчать дані вказаного опитування, для 75% китайців поняття "Доступне житло" означає вартість квадратного метра не вище 8 тис. юанів ($1,2 тис.). А більше половини не бажають купувати житло за ціною більше 4 тис. юанів за кв.м.
Якщо в деяких регіонах країни ще можна знайти житлові об'єкти за таку ціну, то жителям Шанхая можна в найближчому майбутньому навіть не мріяти про це. У вересні середня вартість квадратного метра в найнаселенішому місті Китаю перевищила 20 тис. юанів - це майже $3 тис. Нагадаємо, що в II кварталі Китай став одним зі світових лідерів у темпах зростання цін на житло.
Минулої неділі міністерство з питань землі і ресурсів спільно з міністерством житлового будівництва опублікували заяву про те, що девелоперським компаніям, які не почнуть будівництво протягом року після придбання ділянки під забудову, заборонять купувати додаткові ділянки на аукціонах. А муніципальна влада буде зобов'язана контролювати, щоб не менше 70% від землі, що продається на торгах, використовувалася для будівництва доступного житла.
З раніших заходів регулювання ринку можна згадати податок на нерухомість, який має бути введений в Китаї в 2012 році. У деяких регіонах країни використовують інші заходи з "охолодження" ринку нерухомості - наприклад, в Гонконгу мають намір осушувати прибережний шельф.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас