Пінчук: Україна повинна набрати силу для інтеграції хоч би з ким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пінчук: Україна повинна набрати силу для інтеграції хоч би з ким

109
Головним для України на сьогоднішньому етапі є проведення реформ, успіх яких дозволить країні на рівних вести переговори про інтеграцію з Євросоюзом або іншими можливими партнерами, вважає відомий бізнесмен і меценат Віктор Пінчук.
"Нам потрібно провести реформи в будь-якому разі. Нам не потрібно звітувати за них перед європейцями - це потрібно нам", - сказав він журналістам в кулуарах 7-ї Ялтинської щорічної зустрічі.
"Після того, як ми проведемо ці реформи або досить далеко пройдемо в їх проведенні, всі за нами бігатимуть і проситимуть вступити туди чи туди. Ми будемо всім потрібні і вибиратимемо, побачимо, що на той час являтиме собою ЄС, ЄЕП, що відбувається в Азії, подивимося, куди нам вступати, якщо успішно виконаємо наше домашнє завдання", - додав бізнесмен.
Він підкреслив, що слабким краще нікуди не вступати. "Якщо кудись вступати, то потрібно бути сильним, інакше тебе візьмуть на недостатньо вигідних умовах. Куди б тебе не брали сьогодні, потрібно вступати туди, де ти сильний", - вважає В.Пінчук.
За його словами, на перших Ялтинських зустрічах більша уваги приділялося технічним питанням вступу до ЄС. "А тепер обговорюємо глобальний порядок денний", - пояснив бізнесмен.
В.Пінчук додав, що йому часто ставлять питання: так ви з Росією чи із Заходом? "Я це питання ненавиджу. Можна було відповідати про багатовекторність, але я теж не дуже це люблю. Ми повинні спробувати взяти для себе найвигідніше, відповісти на питання: чи можемо скористатися всім?" - сказав організатор Ялтинських зустрічей.
Він відзначив, що цього року вперше спроби залучити до роботи форуму важкоатлетів з російської політики і бізнесу увінчалися успіхом. "Вперше цього року відкрито професійну дискусію на високому рівні про те, як Україна, Росія і Європа можуть ефективно співробітничати", - додав В.Пінчук.
В цілому він відзначив, що після розчарування, інтерес до України за останнім часом знову підвищився і з'явилися нові надії.
Як уточнили організатори Ялтинських зустрічей, цього року вони зібрали рекордне число учасників - понад 260. У програмі форуму, зокрема, виступу президентів України і Польщі, прем'єра і трьох віце-прем'єрів України, віце-прем'єра - міністра фінансів Росії, єврокомісара з питань розширення ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас