Портнов: Податкову міліцію ліквідують за неефективність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портнов: Податкову міліцію ліквідують за неефективність

2988
Заступник глави Адміністрації Президента, керівник робочої групи з реформування Карно-процесуального кодексу Андрій Портнов заявляє про можливу ліквідацію податкової міліції. На його думку, оперативно-розшукову діяльність в податковій сфері здійснюватимуть виключно МВС і СБУ, повідомляє "Дзеркало тижня".
"По-перше, президент заявив про реформу кримінальної міліції за європейськими стандартами. Тому у віданні МВС і СБУ зосереджується вся оперативно-розшукова діяльність і слідство стосовно економічних злочинів. При цьому багато видів економічних злочинів декриміналізуються", - сказав Портнов.
По-друге, відзначив він, на користь ліквідації податкової міліції свідчить статистика подань у суди про обмеження конституційних прав громадян, поданих податковою міліцією.
"Із загального числа кримінальних справ, в яких використовуються матеріали "прослушки" і "наружки" і які доводяться податковою міліцією до суду, всього в 0,1 % випадків виносяться обвинувальні висновки. З цієї мізерної кількості приблизно в половині випадків конкретні особи визнаються винними. Так от з цього числа ще приблизно половина засуджених звільняються по амністії", - підкреслив Портнов.
"Це красномовно говорить про ефективність роботи даного органу", - підсумував заступник глави АП.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас