Клюєв розповів про плани спорудження вітрових електростанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв розповів про плани спорудження вітрових електростанцій

Енергетика
525
Уряд має намір побудувати вітряні електростанції в АР Крим, Донецькій і Луганській областях. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв сьогодні під час 7-го саміту "Ялтинської європейської стратегії", повідомляється на офіційному сайті Кабміну.
За його словами, Україна має великий потенціал вітряної енергетики.
"В Криму на берегах Азовського і Чорного морів ми плануємо побудувати 1 тис. МВт вітрових електростанцій і ще 1 тис. МВт - на території Донецької і Луганської областей. Завдяки вітровій енергетиці ми зможемо замінити 21 мільйон тонн умовного палива", - сказав Клюєв.
"Ми зараз підписали два інвестиційні проекти з будівництва в Україні вітрових електростанцій. У нас вже працює один завод з виробництва вітроагрегатів - "Южмаш"…", - заявив Клюєв.
Він також повідомив, що малу гідроенергетику уряд планує розвивати в Західній Україні, де є велика кількість малих гірських річок. "Ми протягом 10 років зможемо замінити ще додаткові 3 мільйони тонн умовного палива", - повідомив Клюєв.
Крім того, в Україні є підстави для розвитку сонячної енергетики, відзначив він. "Тому уряд прийняв рішення побудувати в Криму 1 тис. МВт сонячних електростанцій і ще 1 тис. МВт - в Одеській, Херсонській і Миколаївській областях. За рахунок цього ми зможемо замінити близько 6 мільйонів тонн умовного палива", - сказав Клюєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас