Дослідження: Доктор Хаус шкідливий для здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження: Доктор Хаус шкідливий для здоров'я

88
Американські учені заявили, що телесеріали про роботу лікарів, такі як Доктор Хаус і Анатомія пристрасті, можуть негативно позначатися на здоров'ї глядачів.
В дослідженні, опублікованому в журналі Mass Communication and Society, вказується, що подібні серіали, присвячені переважно рідкісним і незвичайним захворюванням, змушують глядачів уважніше ставитися до власного здоров'я і підвищують страх захворіти на тяжку рідкісну хворобу.
Подібні іпохондричні думки погіршують якість життя, не даючи людині отримувати задоволення від нього.
До такого висновку дослідники дійшли після того, як опитали 274 студентів Коледжу зв'язку при університеті Алабами на предмет захоплення медичними серіалами і відчуття задоволення від життя, повідомляє Daily Mail.
Як пояснила керівник дослідження професор Іньцзяо Е (Yinjiao Ye), подібна закономірність була виявлена у молодих здорових людей у віці від 18 до 31 року. Тому негативний вплив медичних серіалів на якість життя населення в цілому може виявитися значно глибшим, ніж виявлено в результаті опитування.
Відзначимо, що Доктор Хаус шкодить здоров'ю не лише глядачів, але і самих акторів. Так виконавець головної ролі Х'ю Лорі заявив торік, що через кульгавість його героя він у нього в реальному житті виникли проблеми зі здоров'ям. У зв'язку з цим Лорі подумував покинути проект, та поки на це не зважився.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас