Клюєв: Україна веде переговори про довгострокові постачання зрідженого газу з декількома країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Україна веде переговори про довгострокові постачання зрідженого газу з декількома країнами

Енергетика
163
Україна веде переговори про укладення довгострокових контрактів на постачання зрідженого газу з декількома країнами, повідомив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв.
"Ми ведемо переговори про довгострокові постачання зрідженого газу з декількома країнами ", - сказав він в рамках 7-го саміту "Ялтинської європейської стратегії" в п'ятницю.
Клюєв відзначив, що міністерство палива і енергетики України і НАК "Нафтогаз України" найближчим часом завершать підготовку документації, необхідної для проведення процедури закупівлі послуг з розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва в Україні регазифікаційного терміналу.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в кінці березня 2010 року затвердив план заходів на 2010 рік з реалізації інвестиційного проекту "Постачання в Україну зрідженого природного газу і будівництво регазифікаційного терміналу".
План заходів передбачає проведення презентації передпроектних пропозицій щодо організації постачань в країну зрідженого газу і будівництва терміналу з попереднім визначенням організаційно-економічною формою реалізації проекту, а також об'ємів постачань зрідженого газу, пропозицій щодо розміщення терміналу, умов залучення потенційних учасників проекту і джерел фінансування.
При цьому вже в четвертому кварталі поточного року міністерство палива і енергетики спільно з НАК "Нафтогаз України" повинні забезпечити закупівлю послуг з розробки техніко-економічного обґрунтування проекту.
В липні 2009 року Мінпаливенерго заявило про зацікавленість низки зарубіжних компаній взяти участь в будівництві в Україні ЗПГ-терміналу.
Про готовність інвестувати в будівництво терміналу з прийому зрідженого газу в одному з чорноморських портів заявляв голова правління ВАТ "Концерн "Стирол" (Горлівка Донецької обл.) Микола Янковський. Власник Group DF (Австрія) Дмитро Фірташ також заявляв про необхідність будівництва в Україні такого терміналу.
Протягом останнього десятиліття ЗПГ був найбільш швидкорослим сегментом ринку енергоресурсів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас