Донецький шахрай виманював у Києві гроші у смертельно хворих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецький шахрай виманював у Києві гроші у смертельно хворих

Казна та Політика
141
Співробітники столичної міліції затримали шахрая, 35-річного жителя Донецька, який під приводом продажу власного органу виманював у смертельно хворих людей гроші.
Як повідомили УНІАН в центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в м. Києві, особливість схеми афери полягала в тому, що пересадка органу пропонувалася смертельно хворій людині. З одного боку, людина не могла адекватно оцінити загрозу обману унаслідок смерті, що наближається, з іншого - смерть обдуреного страхувала шахрая від можливого викриття. Майбутніх жертв шахрай шукав за допомогою оголошень через інтернет. Переконавши помираючого в необхідності рятівної пересадки, шахрай отримував гроші, і під різними зволікав із рішенням, поки людина не помре.
Як встановлено, в 2008 році першою жертвою шахрая стала киянка. У жінки був діагноз - цироз печінки. Донеччанин погодився поділитися з нею своїм органом. Обіцяв усіляку допомогу в юридичному оформленні операції - адже операція із трансплантації в нашій країні можлива лише в тому випадку, якщо донором виступає близький родич. Запевняв жінку, що у нього є знайомі хірурги і зв'язки в суді і Верховній Раді. Вони кілька разів зустрічалися біля однієї з авторитетних київських клінік. Шахрай навіть здавав аналізи, правда, про той факт, що його печінка за всіма медичними показниками не підходить жінці, змовчав, продовжуючи стверджувати, що все гаразд.
Шахрай настільки втерся в довіру до хворої, що жінка, не роздумуючи, віддала йому 8 тисяч доларів і декілька тисяч гривень.
За інформацією оперативників, шахрай так само обдурив ще одного хворого цирозом печінки киянина, який так і не діждався допомоги. Крім того, є дані, що в Харкові він обіцяв "за допомогою магії вилікувати від раку п'ятьох онкохворих, і ще декількох чоловік - в Донецьку".
Відносно затриманого порушено кримінальну справу за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Столична міліція також звертається до громадян, які, можливо, стикалися з даною людиною, звернутись із заявою до співробітників київської міліції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас