Голова правління банку "Форум" заперечує плани про його продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова правління банку "Форум" заперечує плани про його продаж

Казна та Політика
1287
Голова правління банку "Форум" Ярослав Колесник спростував інформацію про те, що Commerzbank планує продати свою українську "дочку".
Про це він заявив на прес-конференції.
За його словами, Commerzbank вважає стратегічно важливим свою присутність на українському ринку, обслуговуючи 25% торгового обороту між Україною і Німеччиною.
Банк підтвердив свої плани забезпечити додаткові фінансові вливання на суму 1,5-2 млрд грн. найближчими місяцями.
Голова правління також відзначив, що негативна інформація про банк, що з'явилися в пресі в останні місяці, є провокацією і не має під собою реальних підстав.
У свою чергу, як відзначила Бізнесу Анастасія Туюкова, аналітик інвесткомпанії Dragon Capital, "незважаючи на досить високий рівень збитків (2 млрд грн. за підсумками восьми місяців 2010 р.), банк "Форум" має достатню адекватність капіталу, що перевищує більш ніж в 2 рази мінімальний рівень в 10% (за підсумками першого півріччя - 29%)".
"Ми чекаємо, що банк залишиться збитковим в 2010 р., проте покаже незначний прибуток в 2011 р. після завершення процесу внутрішньої реорганізації, відновлення кредитування і припинення активного формування резервів", - прогнозує вона.
Як повідомлялося, в кінці вересня Комітет захисту вкладників України звернувся до Ради Національного банку України з вимогою ввести в банк "Форум" тимчасову адміністрацію.
На думку організації, нинішні власники банку здійснюють навмисне банкрутство фінансової установи, що підтверджується як погіршенням фінансових результатів, так і скороченням філіальної мережі.
За матеріалами:
Бізнес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас