Литвин хоче пояснень від суду: КС "умив руки"? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин хоче пояснень від суду: КС "умив руки"?

Казна та Політика
661
Голова Верховної ради Володимир Литвин вважає, що Конституційний суд повинен дати свій коментар до прийнятого ним рішення про визнання неконституційним внесення змін до Конституції 2004 року.
За його словами, зараз політики починають активно "тлумачити" вердикт Конституційного суду, тому КС повинен прокоментувати свій вердикт: "Щоб не було так, що він (Конституційний суд) просто прийняв рішення і умив руки", - цитує слова Литвина прес-служба ВР.
При цьому спікер підкреслив, що ще в березні 2009 року допускав можливість прийняття КС такого рішення і не вважає його таким, що виходить за межі практики судочинства країни.
"А тепер всі опинилися перед фактом. Тому говорити про те, що сталося щось екстраординарне, я не маю підстав. Нічого особливого не сталося, все відбувається по загальноукраїнській практиці", - відзначив голова парламенту.
На його думку, процес виконання цього рішення КС повинна організувати Рада, оскільки саме до її прерогативи належать прийняття і скасування законів і внесення в них змін, у тому числі і до Конституції як основного закону країни.
Окрім цього, Литвин відзначив необхідність проведення консультацій з цього питання і прийняття погодженого рішення.
Нагадаємо, що 1 жовтня КС оповістив рішення про визнання неконституційним закону №2222-IV "Про внесення змін до Конституції" від 8 грудня 2004.
При цьому КС доручив органам державної влади невідкладно привести норми законодавства у відповідність з Конституцією редакції 1996 року.
Фракція Блоку Юлії Тимошенко в Раді вважає за необхідне невідкладне проведення позачергових виборів президента і парламенту у зв'язку з цим рішенням КС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас