Ford представляє найбільш "заряджений" Focus — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford представляє найбільш "заряджений" Focus

590
Вперше всі автомобілі лінійки Focus представлені в одному місці, аби відвідувачі виставки змогли вивчити цю модель до початку її продажів в Європі і Америці на початку 2011 року.
Focus є найважливішим автомобілем компанії у всьому світі. Нове покоління популярної моделі, розроблене на новій платформі для C сегменту в міжнародному центрі компанії в Німеччині буде представлено на 120 ринках по всьому світу.
Головною родзинкою Паризького передпоказу став Ford Focus ST - 250-сильний пятидверний флагман лінійки нового покоління Focus. Початок серійного виробництва Focus ST заплановано на початок 2012 рокиу Це перший глобальний автомобіль, який відрізнятиметься не лише яскравою зовнішністю, але також приголомшливими динамічними характеристиками.
Нове покоління Focus володіє останніми розробками компанії, які включають: систему запобігання зіткненням на низьких швидкостях, систему активної допомоги при паркуванні, систему контролю тяги в поворотах і систему попередження сходу із смуги руху з функцією вирівнювання. Лінійка європейських паливноекономічних двигунів з низьким виробленням CO2 включає: 1,6л бензиновий EcoBoost і повністю оновлені 1,6л і 2,0л дизельні Duratorq TDCI. Система Ford Auto-Start-Stop встановлюватиметься в стандарті з 1,6 л бензиновим EcoBoost і 1,6л дизельним Duratorq TDCI. Екологічна версія машини, Focus ECOnetic з ультранизьким виробленням CO2, з'явиться в 2011 році.
Европейське виробництво нового модельного ряду почнеться в Саарлуа, Німеччина в кінці 2010 року. Проте у Валенсії (Іспанія) до середини 2011 року продовжуватиме вироблятися популярний Focus поточного покоління. Виробництво нового модельного ряду Ford Focus почнеться і в США, в Мічигані, в кінці 2010 року, в Росії - в середині 2011 року. Потім почнеться виробництво в Азії, Африці і Південній Америці.
"Ми віримо, що новий Focus стане найбільш сучасною моделлю в C-сегменті у всьому світі, що дуже важливе для Форд Мотор Компані. Focus - це ключовий елемент нашої міжнародної стратегії ONE Ford, яка ґрунтовно змінила наш підхід до бізнесу." - говорить Стівен Оделл, голова правління і CEO компанії Ford Європа.
Новинка буде доступна в двох типах кузова: седан і хетчбек. Нагадаємо, раніше в Америці продавався Focus купе, але маркетингові дослідження показали, що від цього автомобіля вигідно відмовитися.
Візуально нове покоління популярної машини від свого попередника відрізняється сильно. Втім, про дизайн новинки всі зробили висновки після Московського автосалону, на якому автомобіль був показаний вперше. Американський варіант відрізняється лише відсутністю діодних "брів" над передньою оптикою. Розміри американського Focus: довжина - 4 359 мм (+175 мм, якщо це седан), ширина - 1 821 мм, висота - 1 468 мм. Побудований автомобіль на колісній базі завдовжки 2 647 мм. Таким чином новинка повністю відповідає середнім габаритам машини з-класу ринку США. Седан трохи більше Honda Civic, а хетчбек має практично ідентичні Mazda 3 розміри.
Покупцям будуть доступні 4 рівні комплектації: S, SE, SEL і Titanium. Найпростіший варіант S доступний лише в кузові седан. Інші три в будь-якому варіанті. Розмір коліс - від 15 до 17 дюймів.
Що стосується інтер'єру, то виробник обіцяє революційно новий салон. За словами представників Ford для обробки салону використовуються матеріали що зазвичай застосовуються на автомобілях вищого класу, всі елементи ідеально підігнані. Крім того, в деяких версіях стоятиме 8-дюймовий дисплей ЖК з функцією тачскрін!
Focus зможе похвалитися новим силовим агрегатом. Це 4-циліндровий двигун об'ємом 2,0 л (158 л.с.). Для інших ринків призначені ще і дизельні мотори (1,6 л і 2,0 л). Плюс 1,6-літровий EcoBoost. На колеса призначена 6-ступінчаста коробка перемикання передач Powershift з двома зчепленнями. Завдяки використанню прямого уприскування і технології TI-VCT Ford сподіваються досягти важливого рубежу в показниках паливної економічності: пробігу в 40 миль на одному галоні палива для седана з АКПП.
Цікава можливість закладена у спеціальну навігаційну систему автомобіля. Водій може попросити комп'ютер здійснити екологічний шлях. Конкретики доки немає, та і нашим співвітчизникам про подібне залишається лише мріяти.
Обіцяють, що Focus стане цікавішим у кермуванні. Автомобіль став на 31% жорсткішим, ніж попередник. Крім того, інженери серйозно попрацювали над кермовим управлінням і підвіскою.
Ціни на новинку в США будуть оголошені в кінці цього року. Американські аналітики передбачають, що нижня планка буде встановлена на рівні приблизно 17 000$. За максимальну комплектацію, за попередніми оцінками, доведеться віддати 24 000$.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас