Лукашенко скептично оцінює перспективи Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко скептично оцінює перспективи Митного союзу

89
Президент Білорусії Олександр Лукашенко скептично ставиться до перспектив розвитку Митного союзу (МС) Білорусії, Росії і Казахстану, але поки підтверджує участь Білорусії в цьому проекті.
"Я не знаю, що буде у нас з цим Митним союзом. Поки оплесків з нашого боку немає, але ми не збираємося ламати будь-який напрям інтеграції - аби зачепитися за щось, і не розвалитися і не розійтися остаточно", - сказав О.Лукашенко в п'ятницю на прес-конференції для регіональних російських ЗМІ.
При цьому він відзначив, що, на його думку, існуючі умови МС ущемляють інтереси Білорусії. Президент нагадав, що напередодні підписання документів щодо МС в листопаді 2009 року "я публічно висловлював уряду свої побоювання, виявилось, це і сталося".
Зокрема, О.Лукашенко вважає неприйнятним введення російською стороною стосовно Білорусії експортних мит на нафту і нафтопродукти. "З нами вчинили, як з найзлішим ворогом Росії", - висловив він свою думку з приводу нафтових мит.
Коментуючи свої чекання з приводу обіцяного російською стороною скасування цих мит в умовах створення Єдиного економічного простору (ЄЕП), тобто з 1 січня 2011 року, О.Лукашенко сказав: "Йде затягування процесу. Фактично нас обдурили".
В цілому, на його думку, створення МС і ЄЕП - "це дуже тяжкий процес". "Комусь треба був цей Митний союз, аби продемонструвати: "От як я працюю в цьому напрямі", - сказав білоруський лідер.
О.Лукашенко також заявив, що принципам МС суперечать обмеження, що зберігаються на російському ринку, щодо доступу білоруських товарів. "Два роки Росія фактично блокує постачання білоруської продукції - пригадаєте "цукрові" і "молочні" війни", - заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас