Золото продовжить зростати через попит на безпечні активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото продовжить зростати через попит на безпечні активи

Банківські метали
267
Золото, яке зараз торгується на рекордних рівнях, продовжить дорожчати наступного тижня на тлі попиту інвесторів на безпечні активи і ослаблення курсу долара США, показують результати опитування агентства Bloomberg.
Шістнадцять з 23, або 70% трейдерів, інвесторів і аналітиків, які брали участь в дослідженні агентства, чекають підвищення вартості дорогоцінного металу наступного тижня. При цьому чотири респонденти прогнозують зниження його ціни і ще троє зайняли нейтральну позицію.
"Золото залишається переважним активом, оскільки інфляційні чекання і, аналогічним чином, економічні побоювання продовжують невідступно переслідувати учасників ринку", - відзначає аналітик "ВТБ Капіталу" Андрій Крюченков.
Минулої п'ятниці більшість аналітиків чекали підвищення вартості золота на цьому тижні - і їх прогноз виправдався. В процесі торгів 1 жовтня в Лондоні ціна дорогоцінного металу досягла нового максимуму - $1317,32 за унцію.
В поточному кварталі золото на спотовому ринку подорожчало приблизно на 5,3%, при цьому підвищення триває вже восьмий квартал поспіль, що є найкращим показником з 1979 року. З початку 2010 року ціна збільшилася на 20%, поки знаходячись "в плюсі" десятий рік поспіль.
Тижневий прогноз вартості золота, заснований на опитуванні агентства, виправдовувався в 58% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас