Опитування: Ідею перенесення столиці з Москви підтримують менше 15% росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Ідею перенесення столиці з Москви підтримують менше 15% росіян

301
Ідея перенесення столиці з Москви в інше велике місто країни не знаходить підтримки у більшості росіян: проти цього кроку виступає 76% респондентів, опитаних ВЦВГД під час всеросійського опитування 18-19 вересня.
Негативно до перенесення столиці ставляться, в першу чергу, жителі Північного Кавказу і самі москвичі.
В той же час, число прибічників цієї ідеї дещо зросло в порівнянні з 2006 роком - майже 15% проти 11%. В основному це південці і далекосхідники.
Опитування також показало, що росіяни стали частіше фіксувати неприязнь у стосунках між москвичами і жителями інших регіонів. У 2010 році цей показник досяг максимуму за весь період вимірювання (46% проти 29% два роки тому). Одночасно, знижується частка тих, хто такої напруженості не відчуває - з 60% до 41%.
Неприязними стосунки жителів столиці та інших регіонів вважають, в першу чергу, жителі південних областей і Північного Кавказу, середніх і малих міст. Що стосується самих москвичів, то вони ніякої напруги не помічають, так само як і жителі Центрального, Приволзького і Сибірського округів.
Соціологи підкреслили, що, чим молодші респонденти, тим частіше вони відзначають непростий характер стосунків москвичів і інших росіян (40% серед літніх і 48% серед 18-24-річних).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас