Експерти: До грудня долар подешевшає до євро до мінімуму за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: До грудня долар подешевшає до євро до мінімуму за рік

Валюта
1591
Долар подешевшає ще на 10% в парі з євро до грудня цього року, до мінімуму за рік, після найстрімкішого квартального падіння з 2002 року в липні-вересні, оскільки центральні банки країн Азії та Латинської Америки обмінюють доларові активи на єдину європейську валюту, прогнозує Faros Trading LLC.
Так, передає Bloomberg, за оцінками Faros, ЦБ цих регіонів купують приблизно $12 млрд на день, але відразу ж обмінюють їх на євро, а також японські ієни і британські фунти стерлінгів.
Варто відзначити, що липневий прогноз Faros стосовно зростання курсу євро на 6% за 2 місяці - до $1,3684 - повністю реалізувався, а з червневого мінімуму цього року євро подорожчав на 15%.
Курс євро на 09:50 по Києву сьогодні, 1 жовтня , піднявся до $1,3654 з $1,3634 за підсумками попередньої сесії. В процесі торгів у четвер долар падав до мінімальної позначки з 12 квітня - $1,3683 за євро.
"Реальне ослаблення долара забезпечують азіатські центральні банки, які фактично продають долар щодня, бо вони відразу ж виходять з доларових активів, що купуються в рамках інтервенції у валютні ринки Азії", - відзначив керівник трейдерського відділу Faros Дуглас Бортвік.
В той же час, він як і раніше чекає подальшого ослаблення долара і зміцнення євро ще на 10% до кінця року.
Варто підкреслити, що в разі падіння ще на 10% долар опуститься нижче $1,50 за євро, що буде мінімальним значенням з грудня минулого року.
Нагадаємо, що частка доларових активів у світових золотовалютних резервах зросла в другому кварталі 2010 року до 62,1% з 61,7% в першому кварталі, оскільки інвестори переводили кошти в безпечніші вкладення, свідчать опубліковані в четвер дані МВФ. В той же час цей показник був нижчий за рівень на 30 червня 2009 року, що складав 62,8%.
Вкладення в євро скоротилися в квітні-червні до 26,5% з 27,2% в січні-березні. Історичний рекорд для цього показника був зафіксований в третьому кварталі минулого року - 27,8%. Інвестиції в ієни зросли в минулому кварталі з 3,1% до 3,3%.
Раніше експерти вже заявляли про те, що побоювання з приводу другої хвилі рецесії в США дещо перебільшені. Макроекономічна статистика країни, що виходить з початку вересня, виявилася кращою від прогнозів і підтримала оптимістичні настрої гравців на світовому валютному ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас