Під час сварки чоловік не звертає уваги на те, що відбувається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під час сварки чоловік не звертає уваги на те, що відбувається

67
Часто жінки звинувачують чоловіків у тому, що вони не слухають під час сварки. Виявляється, це правда. Учені з Університету Південної Каліфорнії з'ясували, що чоловіки реально "відключаються" в стресових ситуаціях, а ось жінки, навпаки, стають чутливішими до емоційної відповіді, пише The Daily Mail.
Коли чоловіки дивляться на злі обличчя, активність в областях мозку, відповідальних за розуміння того, як відчувають інші люди, падає. У жінок же спостерігалася підвищена активність. Автор дослідження професор Мара Матер заявляє: "Це перші дослідження, що показують відмінності статей в соціальній поведінці".
У результаті чоловіки менше відповідають на зовнішні вирази емоцій злості, образи. Це показали експерименти за участю 50 чоловіків і жінок. Їх просили дивитися на фотографії з людьми, які показують різні емоції. У всіх учасників була зафіксована активність в області мозку, що використовується в базовій обробці зорових образів і в частинах, що інтерпретують і розуміють вирази обличчя. Далі вимірювався рівень стресу.
Чоловіки під впливом стресу виражали знижену активність не лише в зоні візуального сприйняття обличчя, але і знижену координацію частин мозку, яка допомагає нам інтерпретувати те, які емоції виражають обличчя. У жінок була абсолютна протилежна ситуація.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас