СБ: Українські споживачі повинні платити "реальну" ціну за енергоресурси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Українські споживачі повинні платити "реальну" ціну за енергоресурси

Енергетика
1435
До тих пір, поки українські споживачі не платитимуть "реальну" ціну за енергоресурси, заходи, спрямовані на підвищення енергоефективності, не досягнуть успіху, заявив віце-президент Світового банку зі стійкого розвитку Інгер Андерсен.
"Донорами здійснюються численні заходи, спрямовані на допомогу Україні в зменшенні втрат енергії в комунальному секторі, особливо в теплопостачанні і водопостачанні. Проте ці ініціативи не приведуть до успіху до тих пір, поки кінцевий споживач не платитиме "реальну" ціну за енергоресурси. Ось чому нещодавнє підвищення тарифів на побутовий газ і опалювання є таким важливим кроком", - заявив І.Андерсен.
На думку віце-президента Світового банку, в Україні існує великий потенціал збільшення енергоефективності без впливу на швидкість економічного росту. "Україна є однією з країн з найбільшим потенціалом по зниженню викидів практично без жодних негативних наслідків для свого економічного зростання. Для цього достатньо лише раціональніше використовувати вже наявну енергію", - сказав І.Андерсен.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас