Коморовський: ЄС повинен залучати нові країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коморовський: ЄС повинен залучати нові країни

342
Європейському Союзу потрібно поглиблювати інтеграцію в напрямах, визначених Лісабонським договором, а також готувати нові країни до вступу до ЄС. Про це під час 7-ої Ялтинської щорічної зустрічі "Україна і світ: переосмислення перспектив", організованої "Ялтинською європейською стратегією" (YES), сказав Президент Республіки Польщі Броніслав Коморовський.
"Потрібно думати про наступні два процеси як паралельні. По-перше, це поглиблення процесу інтеграції в напрямах, визначених Лісабонським договором, але паралельно повинні проводитися роботи, які готують країни, що претендують на членство в Європейському Союзі, до того, що вони стануть членами ЄС після виконання повністю всіх стандартів і побудови тих механізмів, які необхідні для того, щоб мати членство в ЄС", - сказав Б.Коморовський.
"В Європі потрібно інвестувати в нові технології, треба збільшити відсоткову участь грошей в національних бюджетах, призначених на розвиток технологій... Треба зміцнювати управління економікою в Європейському Союзі, розширювати зону євро, повернути довіру до Пакту стабільності як документу стабілізації європейської економіки", - зазначив президент Польщі.
Крім того, Б.Коморовський підкреслив необхідність проведення спільної зовнішньої і енергетичної політики в ЄС.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас