В Еквадорі - спроба державного перевороту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Еквадорі - спроба державного перевороту

Кримінал
590
В Еквадорі здійснена спроба державного перевороту. Як передає РИА "Новости", сотні військовослужбовців і поліцейських, які виступали проти нового закону про обмеження їм грошових надбавок і пільг, захопили вранці в четвер казарму в столиці країни Кіто, декілька військових баз, заблокували роботу столичного міжнародного аеропорту (польоти тут вже поновилися).
Президент Еквадору Рафаель Корреа в інтерв'ю Національному радіо назвав ці дії спробою державного перевороту.
В результаті зіткнення в Кіто протестуючих поліцейських і прибічників конституційного Президента Еквадору одна людина загинула, близько 50 поранено, у тому числі міністр закордонних справ Еквадору Рікардо Патіньо.
Уряд Еквадору оголосив у четвер "надзвичайний стан на всій національній території протягом тижня" і делегував збройним силам контроль за безпекою в країні.
Із засудженням подій в Еквадорі виступили США, ООН, Аргентина, Іспанія, Венесуела, Колумбія, Куба. У ніч на п'ятницю в Буенос-Айресі відбудеться саміт глав держав Південноамериканського союзу націй (УНАСУР).
До УНАСУР входять 12 держав Південної Америки - Аргентина, Болівія, Бразилія, Венесуела, Гайана, Колумбія, Парагвай, Перу, Сурінам, Уругвай, Чилі та Еквадор.
Блок був створений в Куско (Перу) в грудні 2004 року як Співтовариство південноамериканських націй. Був перейменований в 2007 році на саміті у Венесуелі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас