Меркель продовжила строк фінансової підтримки східних земель до 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель продовжила строк фінансової підтримки східних земель до 2019 року

Казна та Політика
195
Канцлер ФРН Ангела Меркель напередодні святкування 20-ліття возз'єднання Німеччини оголосила про те, що території колишньої ГДР отримуватимуть фінансову підтримку з бюджету аж 2019 року, повідомляє Deutsche Welle.
Вона назвала цей крок "абсолютно виправданим". При цьому закликала східні землі докладати "подальших зусиль" для того, аби зрівнятись із західними територіями в економічному розвитку.
"Нам вдалося багато досягти. Але, не дивлячись на значний прогрес, нам все ще необхідно надолужувати згаяне", - сказала Меркель на регіональній конференції в місті Варнемюнде.
В свою чергу прем'єр-міністри східних земель заявили, що жителі колишньої ГДР можуть пишатись своїми успіхами, досягнутими за останніх 20 років. Глава уряду Мекленбурга-Передньої Померанії Ервін Зеллерінг особливо відзначив результати в науково-дослідній сфері, розвитку інфраструктури східних земель, а також у вирівнюванні розмірів пенсій на сході і заході ФРН. Проте для того, аби умови життя в "нових" землях досягли такого ж рівня, що і в "старих", необхідні подальші зусилля, говориться в підсумковій заяві учасників конференції.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас