У Луганську зробили зачіску заввишки 5 метрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Луганську зробили зачіску заввишки 5 метрів

84
Викладач Брянковського технолого-економічного технікуму Ольга Віщенко створила найвищу зачіску в Україні. На складання п'ятиметрового шедевра у вигляді башти-шпиля майстрині знадобилося всього 50 хвилин, а її рекорд офіційно підтвердили представники Книги рекордів України.
Новоспечена рекордсменка признається - зачіску створювала не ради рекорду, а щоб показати своїм студентам рівень‚ на який потрібно рівнятись. "Мені хотілося показати нашим студентам, що навіть досягнувши чогось в своєму ділі‚ ніколи не можна зупинятися, - розповіла "Сегодня" Ольга Віщенко. - На саму ідею мене надихнула Ейфелева башта. Правда, свою я назвала на честь дочки - "Вікторія". Хотілося б, щоб таку башту побудували у нас в Луганську з металу до Євро-2012‚ і вона могла б стати символом міста", - сподівається викладач.
На те, щоб втілити свою ідею життя‚ перукар-рекордсмен витратила три місяці. На суперкосу пішли майже півтора кілограми штучного волосся (їх майстриня сплела в 45 об'ємних куль, які потім скріпила між собою за допомогою стержня), півкіло клею і близько 50 стразів. У результаті сама зачіска вийшла вагою аж 4,5 кг (з врахуванням каркаса і дрібних деталей), а її точна зафіксована довжина - 5 м 20 см.
"Найбільше часу витрачено на створення куль - дуже складно було надати потрібну форму, до того ж дуже складна техніка плетіння, - говорить Ольга Віщенко. - До речі, вага зачіски відносно невелика. Коли кілька років тому створювали в Україні подібну зачіску - при 3,5 метра вона важила 10 кг Отже, це ще терпимо, хоча дівчина, яка погодилася брати участь у рекорді, дуже боялася, а раптом не витримає. Але все було прораховано", - запевняє майстер.
На своєму досягненні рекордсменка зупинятися не збирається, говорить, трохи передихне і знову візьметься за розробку нових зачісок. "Є багато ідей - можливо, зроблю ще довше, можливо, щось ще придумаю. Але поки не хочу розкривати всіх планів", - поділилася з "Сегодня" Ольга.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас