ВВП США в II кв. ц.р. зріс на 1,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП США в II кв. ц.р. зріс на 1,7%

Казна та Політика
189
Міністерство торгівлі США представило сьогодні остаточну оцінку американського ВВП за підсумками II кварталу поточного року. У повідомленні відомства наголошується, що економіка країни зросла за звітний період на 1,7%, тоді як в кінці серпня ц.р. повідомлялося про зростання на 1,6%.
Оприлюднені дані виявилися дещо кращими від чекань ринку. Аналітики, опитані агентством Reuters, в середньому чекали, що Міністерство торгівлі залишить без змін попередню оцінку ВВП на рівні 1,6%.
Тим часом, навіть переглянуте у бік підвищення, зростання американської економіки за підсумками минулого кварталу не можна назвати упевненим. Так, якщо в IV кварталі минулого року зростання ВВП США складало 5%, в I кварталі 2010р. - 3,7%, то зараз йдеться вже про зростання на 1,7%. Незалежні економісти не відкидають, що незабаром Штати можуть зіткнутися з так званою "другою хвилею" рецесії.
Експерти також відзначають, що сповільнення темпів зростання найбільшої економіки світу вже стало справжньою проблемою для президента США Барака Обами і його Демократичної партії. Особливо актуальними всі економічні проблеми стають зараз, напередодні виборів до конгресу (пройдуть 2 листопада цього року).
Нагадаємо, що 20 вересня ц.р. Національне бюро економічних досліджень США (NBER) заявило, що рецесія американської економіки завершилася в червні 2009 р. Та можливість повторної рецесії в США, згідно з опитуваннями, проведеними журналом Wall Street Journal (WSJ) серед 53 економістів, складає 22%. Згідно з середнім прогнозом учасників опитування, ВВП США в III кварталі цього року зросте на 1,9%, а в IV кварталі - на 2,4% в річному численні. Попередній прогноз був оптимістичнішим: три місяці тому експерти чекали, що в обох кварталах американська економіка зросте на 3%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас