КСУ 1 жовтня оприлюднить рішення щодо політреформи 2004 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КСУ 1 жовтня оприлюднить рішення щодо політреформи 2004 р.

Казна та Політика
711
Конституційний суд України (КСУ) завтра, 1 жовтня 2010 р., о 10:00 оприлюднить рішення про конституційність політичної реформи 2004 року. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі КСУ.
В прес-службі уточнили, що рішення було прийняте сьогодні.
Нагадаємо, 29 вересня ц.р. Президент України Віктор Янукович заявив, що виконає будь-яке рішення Конституційного суду України (КСУ) щодо політреформи 2004 р. "Я як Президент, Кабінет міністрів, Верховна Рада, - ми повинні виконати будь-яке рішення Конституційного суду. Інакше не може бути в правовій державі ... Звичайно, ми повинні виконувати будь-яке рішення Конституційного суду", - сказав Президент.
Раніше, 25 вересня, джерела "Дзеркала тижня" повідомили, що в проміжку між 1 і 5 жовтня Конституційний суд України (КСУ) оприлюднить рішення , що виключає участь Верховної Ради України в процесі скасування політреформи 2004 р. і повернення до попередньої редакції Основного закону.
Варіантів рішення, за свідченням джерел видання, є два. Перший - визнати неконституційним закон № 2222 і публічно оголосити про автоматичне повернення країни до Конституції в редакції 1996 р. Другий варіант передбачає виключно визнання закону № 2222, яким була введена в дію нова редакція Основного закону, неконституційним. При цьому подальші юридичні дії значною мірою залежатимуть від чинної влади.
Нагадаємо, 23 вересня, Конституційний суд України завершив усні слухання у справі про конституційність закону від 8 грудня 2004 р. №2222 "Про внесення змін до Конституції України" і приступив до закритої частини слухань, де судді приймуть рішення.
Виступаючи під час усних слухань, представник Кабінету міністрів в КСУ Володимир Вознюк підтримав позицію представників Президента України, Верховної Ради і суб'єкта конституційної вистави, заявивши, що закон №2222 необхідно скасувати в зв’язку з порушенням процедури його прийняття і у зв'язку з відсутністю висновку КСУ щодо цього закону.
У свою чергу представник Президента в КСУ Олена Лукаш заявила, що політреформа, зокрема, закон №2222 був свого часу прийнятий парламентом через політичні мотиви, які полягали в проведенні третього туру президентських виборів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас