Баррозу нагадує, що Єврокомісія уважно стежить за виборами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу нагадує, що Єврокомісія уважно стежить за виборами

Казна та Політика
189
Єврокомісія уважно стежитиме за проведенням місцевих виборів в Україні.
Про це повідомляє прес-служба президента Єврокомісії Жозе Баррозу, передає УНІАН.
Президент Єврокомісії одержав листи від дев'яти опозиційних партій України, в яких, зокрема, висловлювалася стурбованість можливістю проведення місцевих виборів недемократичним шляхом.
При цьому в прес-службі нагадали заяву Баррозу, зроблену під час останнього візиту Президента України Віктора Януковича до Брюсселю, і, зокрема, спільну заяви обох президентів за підсумками зустрічі.
"Обидва лідери погодилися, "що відносини ЄС і України базуються на спільній історії і спільних цінностях, таких як демократія, ринкова економіка, повага до прав людини і верховенство права; вони відзначили в цьому контексті життєво важливу роль вільних ЗМІ і незалежної судової системи для продовження консолідації демократичного розвитку України; вони також підкреслили важливість того, щоб майбутні місцеві вибори в Україні були проведені відповідно до міжнародних стандартів", - відзначили в прес-службі.
Таким чином, Європейський Союз сподівається, що українська влада забезпечить повну повагу до цих цінностей. Крім того, в прес-службі відзначили, що Єврокомісія уважно стежитиме за проведенням місцевих виборів і сподівається, що вони будуть проведені відповідно до демократичних принципів, зокрема, через забезпечення рівних прав для всіх політичних сил і кандидатів.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас