Кількість доларових мільярдерів у Китаї обчислюється сотнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість доларових мільярдерів у Китаї обчислюється сотнями

733
Засновник вино-горілчаної компанії Hangzhou Wahaha Group Зонг Лінгхау визнаний найбагатшою людиною Китаю. Згідно з оприлюдненим списком Hurun Rich List 2010, його статки оцінюються в $12 млрд, повідомляє АР.
До п'ятірки найбагатших людей Китаю також входить Лі Лі, засновник фармацевтичної компанії Shenzhen Hepalink Pharmaceutical, Жанг Ян, засновник деревообробного концерну Nine Dragons Paper, і Ліанг Венген, володіє Heavy Industry Co. Ltd.
До списку Hurun Rich List, який багато хто називає китайською версією рейтингу Forbes, входить 1363 китайці зі статками 1 млрд. юанів ($150 млн.) і більше.
На думку експертів, Китай сьогодні має найбільшу кількість доларових мільярдерів. "Точно відомо про 189 китайських мільярдерів. Але ми також можемо з упевненістю сказати, що ми недолічилися або пропустили приблизно таку ж кількість. Це означає, що в 2010 році в Китаї від 400 до 500 доларових мільярдерів", - цитує АР американського дослідника Руперта Хугверфа.
Характерно, що список китайських мільярдерів з'явився наступного дня після зустрічі Біла Гейтса і Уоррена Баффета на закритому обіді з товстосумами з Піднебесної в Пекіні. Засновник "Майкрософту" і найбільший в світі приватний інвестор намагалися переконати китайських багачів займатися філантропією і доброчинністю. На обід прийшли майже всі з 50 запрошених.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас