Британці перевірять безпеку біржових роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці перевірять безпеку біржових роботів

Фондовий ринок
255
Міністерство фінансів Великобританії оголосило про проведення дослідження практики надшвидкої торгівлі на фондових ринках за допомогою роботів, пише The Financial Times. Регулятори побоюються, що широке поширення подібного виду біржової торгівлі може завдати збитку всій економіці країни.
Зараз на Лондонській фондовій біржі швидкі операції, що проводяться програмами-роботами, складають майже чверть від загального обсягу. У США ця цифра складає майже 60 відсотків. 6 травня 2010 року через збій в торгівельній системі основний американський індекс Dow Jones всього за 20 хвилин впав на 1000 пунктів, що стало рекордним падінням в історії фондового ринку країни.
Цей випадок стривожив і британців, які вирішили провести оцінку потенційної небезпеки роботів і швидких операцій на своєму ринку. На думку частини гравців, наприклад, менеджерів з управління активами, такі програми можуть дозволяти трейдерам значні прибутки, але лише за рахунок інших учасників.
В цілому подібні випадки, на їхню думку, можуть дестабілізувати ринки і призвести до втрати інвесторами довіри до біржової торгівлі.
У свою чергу, захисники швидкого трейдингу за допомогою роботів вважають, що роботи забезпечують ліквідність на ринку і дозволяють учасникам операцій добитися вигідніших цін.
Паралельні дослідження на цю тему зараз проводять регулятори США, а також Єврокомісія. За словами представника офіційного Брюсселю Марії Веленци, не йдеться про повну заборону роботів. Вона додала, що це дасть можливість запобігти всім можливим порушенням на ринках.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас