ФІФА боротиметься з корупцією у футболі за допомогою Інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФІФА боротиметься з корупцією у футболі за допомогою Інтернету

183
Федерація міжнародних футбольних асоціацій (ФІФА) віднині боротиметься з тіньовими трансферами футболістів за допомогою Інтернету. ФІФА затвердила нову систему реєстрації переходів футболістів з клубу в клуб - Transfer Matching System (TMS). Кожен клуб повинен буде вводити подробиці операції через цю програму в глобальну мережу.
"TMS є інтернетом-системою, що робить міжнародні переходи футболістів швидшими, гладшими і прозорішими", - уточнюється на сайті ФІФА.
Система проходила випробування з лютого 2006 року в 18 країнах, що входять до структури ФІФА, і згодом була реалізована більш ніж в 3,6 тисяч клубах по всьому світу. За вказівкою ФІФА всі переходи повинні будуть реєструватися через TMS з 1 жовтня 2010 року.
"Це історичний момент для футболу. Нова система буде обов'язкова для виконання 3,500 клубами і 150 країнами. Після того, як ми десятиліттями не могли простежити діяльність агентів, тепер ми можемо позбавитися від цього недоліку. Буде простіше відстежити незаконні платежі між клубами і компаніями. Можна буде навіть побачити переходи фіктивних футболістів", - наводить AP слова президента ФІФА Зеппа Блаттера.
"Найголовніше, що TMS поліпшить прозорість окремих операцій і допоможе нам вирішувати проблеми з відмиванням грошей і захисту прав молодих футболістів", - заявив президент.
За словами глави світового футболу, це допоможе викоренити корупцію: оборот тіньового ринку оцінюється в суму близько мільярд доларів.
Працює система відносно просто. Після договору про трансфер того чи іншого гравця покупець зобов'язаний завантажити в інтернет доказ платежу. В кожного клубу і агента буде свій ідентифікаційний номер. Ті команди, які порушать це правило, піддаватимуться жорстким санкціям - штрафам або навіть позбавленням права придбати нових футболістів.
"В системі он-лайн ви не зможете обманути FIFA. Якщо покупець і продавець не нададуть переліку необхідних документів, то гравець не має права переходити в інший клуб. Всі операції мають бути завершені до закриття трансферного вікна... З п'ятниці кожна команда пройде ідентифікацію в мережі. Нова система дозволить бути гладшою і прозорішою як для клубів, так і для самих футболістів", - заявив юридичний директор FIFA Мазко Віллінгер.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас