"Газпром" запустить першу гілку "Південного потоку" наприкінці 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" запустить першу гілку "Південного потоку" наприкінці 2015 року

Енергетика
229
Україні поки не удалося переконати Росію в недоцільності будівництва газопроводу "Південний потік". Концерн "Газпром" має намір ввести в експлуатацію першу чергу газогону наприкінці 2015 року, як і планувалося. Про це йшлось на засіданні ради директорів ВАТ "Газпром" при розгляді інформації про стан робіт над проектом, передає ПРАЙМ-ТАСС.
В теперішній час здійснюється розробка звідного техніко-економічного обґрунтування "Південного потоку", що включає ТЕО морської ділянки, а також ТЕО газопроводів на територіях країн Південної і Центральної Європи.
Раніше глава російського уряду Володимир Путін заявив, що робота над цим проектом увійшла у завершальну стадію.
Як відомо, Україна неодноразово пропонувала Росії відмовитися від будівництва газопроводу "Південний потік", а замість цього модернізувати свою газотранспортну систему.
Газогін "Південний потік" довжиною близько 900 км. пройде по дну Чорного моря із Новоросійська в болгарський порт Варна в обхід України.
Його реалізацією займається російський "Газпром", італійська ENI і французька EDF.
Газопроводом, продуктивність морської ділянки якого складе 63 млрд. кубометрів на рік, з 2015 року має експортуватися близько 35% загального обсягу постачань російського газу до Європи.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас